しめさば

醋腌青花鱼

Shime-saba

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500yen

Shime-saba

This dish is cooked from fresh saba(mackerel) sprinkled salt and marinated in vinegar.
Mackerel is a fish that spoils quickly so this cooking method is used to taste raw mackerel as it is.
Marinated fillet of lively mackerel in vinegar has a disinfective effect so that taste of mackerel can be enjoyed for a long time.
The sour taste by vinegar is added to the salted flavored mackerel, so it finishes as a refreshing taste.
Mackerel is a delicious fish, whether grilled, boiled or fried with oil, but the taste of raw mackerel can be felt by Shime-saba(vinegared mackerel) only.

醋腌青花鱼

在新鲜的青花鱼上蘸盐,再用醋腌制而成。
青花鱼容易变馊,要想生吃青花鱼才用了这个烹调法。把很新鲜的青花鱼切片醋腌有杀菌的效果,能长时间享受青花鱼的美味。
咸味的青花鱼中加入醋的酸味,口感清爽。
青花鱼烧、煮、油炸都很美味,但要品尝生青花鱼,就只有醋腌青花鱼了。

しめさば

新鮮なさばに塩を振り、酢でしめて調理しています。
さばは鮮度が落ちやすい魚なので、さばの身を生のまま味わうためにこの調理法が用いられます。活きのいいさばの切り身を酢にひたすことで殺菌効果があり、さばの味を長く楽しめます。
塩気のきいたさばに酢の酸味が加わって、すっきりとした味に仕上がっています。
さばは焼いても煮ても油で揚げても美味しい魚ですが、生のさばの味わいはしめさばでしか知ることができません。

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Yumeya

Phone:Address:301 Ekimaecho, Himeji, Hyogo PrefectureLunch:Dinner:Close:Irregular holidaysURL:https://himejigourmet.jp/yumeya/
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Yumeya
[ 大衆酒場 夢や ]
Address:301 Ekimaecho, Himeji, Hyogo Prefecture
[ 兵庫県姫路市駅前町301]
Open:AM10: 00 ~ PM10: 00
Close:Irregular holidays
    

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