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Kuromame Edamame
Edamame is a popular snack for beer and sake. This dish uses black soybeans, which are popular among them. The regions where they can be harvested are limited rather than ordinary edamame. Also, the harvest period is short, so it’s less commonly available. The black soybean is cooked during the season with salt and then boiled. The boiled black soybean edamame has a slightly salty flavor. Soft and springy texture is the characteristic of this black soybean edamame. This dish is easy to eat because of the simple taste.
黑豆毛豆
毛豆作为啤酒、日本酒的下酒菜很有人气。毛豆中最有人气的是使用黑大豆的料理。和普通的毛豆比,黑大豆能收获的地域非常有限,收获期也短,是很难得到手的食材。用黑大豆盐煮而成。煮好的黑豆毛豆微咸,最大的特征是软糯的口感。恰到好处,很容易品尝。
黒豆枝豆
枝豆はビールや日本酒のおつまみとして人気の一皿です。枝豆の中でも人気のある黒大豆を使ったメニューです。普通の枝豆よりも収穫できる地域が限られています。獲れる期間も短いためなかなか手に入りにくい食材です。この黒大豆に塩をつけ茹でて調理します。茹で上がった黒豆枝豆はほんのり塩気が効いた味わいです。もっちりとした豆の食感がこの黒豆枝豆の特徴です。くせのない味わいが食べやすいメニューです。