牛すじ(おでん)

牛筋(关东煮)

Gyusuji ( Oden )

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200yen (+tax)

Gyusuji ( Oden )

※ Oden(Japanese one pot simmered dish)

Gyusuji(Beef tendon) is a ingredient for Oden and achilles tendon of beef. It’s hard before being boiled but turns tender after being simmered well.
Bonito and kelp based soup broth seasoned with soy sauce, sugar and sake is important.
Because it’s macerated into the beef tendon over time, the delicious taste spreads out in the mouth when eating.
Beef tendon turns meltingly soft by simmering and the soup of Oden drips. You will be having seconds once you taste it.

牛筋(关东煮)

把牛肉的跟腱部分做成了关东煮。本来很硬的牛筋慢慢煮了之后会变得柔软。
以鲣鱼和海带为基础,加入酱油、砂糖、酒调味的关东煮汤汁是关键。
因为花了很长时间,牛筋很入味,入口时满满的美味。
牛筋越煮,越会变得入口即化,浸满了关东煮的汤汁。一吃就爱不释口。

牛すじ(おでん)

牛肉のアキレス兼の部分をおでんにしています。ゆでる前が硬い牛すじですが、じっくり煮込むととても柔らかくなります。
カツオや昆布をベースに醤油・砂糖・酒で味付けしたおでんの出汁がポイントです。
時間をかけて牛すじにしみ込んでいるため、口の中に入れると旨味が広がります。
牛すじは煮込んでとろけるほど柔らかくなっているため、おでんの出汁がしたたるほどです。一度食べると必ずお替りしたくなるほどの美味しさです。

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Yumeta2.5

Phone:Address:225 Ekimaecho, Himeji, Hyogo PrefectureLunch:Dinner:Close:Irregular holidaysURL:https://himejigourmet.jp/author/yumeya2-5/

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