しらすおろし

魩仔鱼萝卜泥

Shirasu oroshi

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280yen

Shirasu oroshi

This is a dish that uses Shirasu(Whitebait) which is young fish like sardine, attached grated daikon(radish) with soy sauce.
The color of freshly caught Shirasu is clear and turns into bright white after boiled.
Shirasu which has rich ocean flavor is a refreshing taste without any characteristic, so it’s a good ingredient that matches with grated daikon. When eating with the grated daikon, the bubbly texture of Shirasu is more enjoyable. This dish(Shirasu oroshi) is popular among snacks to complement alcohol because of the taste of Shirasu and the pungency of Daikon.

魩仔鱼萝卜泥

魩仔鱼使用沙丁鱼之类的幼鱼浇上萝卜泥和酱油品尝。
刚捕获的魩仔鱼颜色通透,煮完后会变得雪白。
魩仔鱼有着海风的丰富味道,口感清爽,和萝卜泥完美融合。和萝卜泥一起吃的话,魩仔鱼的爽脆口感更添风味。魩仔鱼萝卜泥能品尝到魩仔鱼的美味和萝卜的辣味,作为下酒菜深受好评。

しらすおろし

しらすというイワシなどの魚の稚魚を使って大根おろしに醤油をかけて頂くメニューです。
獲れたてのしらすは透き通った色をしていて、茹でると真っ白なしらすになります。
海の風味豊かなしらすはクセのないさっぱりとした味わいなので、大根おろしと相性がいい食材です。おろした大根と一緒に食べると、ぷちぷちとしたしらすの食感が一層楽しめる一品です。しらすおろしではしらすの旨味と大根の辛味がおつまみに好評です。

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Yumeya

Phone:Address:301 Ekimaecho, Himeji, Hyogo PrefectureLunch:Dinner:Close:Irregular holidaysURL:https://himejigourmet.jp/yumeya/
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yumeya

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Yumeya
[ 大衆酒場 夢や ]
Address:301 Ekimaecho, Himeji, Hyogo Prefecture
[ 兵庫県姫路市駅前町301]
Open:AM10: 00 ~ PM10: 00
Close:Irregular holidays
    

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