自家製ゴマさば

自制芝麻青花鱼

Jikasei gomasaba

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780yen (+tax)

Jikasei gomasaba

Gomasaba is a local dish in Fukuoka made with fresh mackerel sashimi. Mackerel is cooked with homemade sauce using soy sauce and plenty of ground sesame seeds. The attached green onion and grated ginger in the sauce reduces the mackerel’s fishy smell, so it is popular among people who dislike fish. Since the roasted fragrance and salty-sweet sauce are blended with fillets of fresh mackerel, it goes well with alcohol.
You can put them on rice like bowl style or pour soup like ochazuke(rice with green tea) style. This is one of the delicious dishes.

自制芝麻青花鱼

芝麻青花鱼是使用新鲜青花鱼刺身制作的福冈乡土料理。先用酱油和大量芝麻粉自制成酱汁,再和青花鱼搅拌在一起。配料中的青葱和酱汁中的姜末能抑制青花鱼的腥味,即使是讨厌吃鱼的人也赞不绝口。喷香四溢的芝麻香和甜辣酱汁与新鲜的青花鱼片完美融合,是最好的下酒菜。既可以盖在米饭上做成盖浇饭,也可以浇上汤汁做成茶泡饭,不管哪一种都非常美味。

自家製ゴマさば

ゴマさばは新鮮なさばの刺身を使った福岡の郷土料理です。さばを醤油とたっぷりのすりゴマを使った自家製のタレで和えています。添えられた青ネギやタレに入っているおろしショウガがさばの生臭さを抑え、魚嫌いの人にも好評です。香ばしいゴマの香りと甘辛いたれが鮮度のいいさばの切り身に絡んでいるのでお酒も進みます。ご飯に乗せて丼ものにしてもいいし、出汁をかけてお茶漬けにしても美味しく頂けるひと皿です。

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Hakata Umakamon

hakata
Hakata Umakamon Himeji-honten
[ 博多うまかもん 姫路本店 ]
Address:225 ekimae-cho himeji hyogo japan
[ 兵庫県姫路市駅前町225番地 ]
Dinner:PM17:00-PM22:00
    

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